top of page

סדנאות

 

מייאוש להתעצמות: התחברות לחוכמה ולעוצמה של הנשי

 

ההיגיון "הנשי - "קול האמא בחברה" - המכיל, מזין, יוצר ומטפח את החיים, האחראי לפרט ולכלל, קול האהבה, החמלה, הריפוי והאינטואיציה - מציע דרך לריפוי אישי וקולקטיבי המאפשרת לנו לבחור בחיים, ולראות באתגרים הנוכחיים הזדמנות לשינוי המעמיד את כבוד בנות/בני האדם והחיים בכלל במרכז.

 

מטרות הסדנה:

 

  • ניתוח ופיתוח אפיוני החוכמה והעוצמה של הנשי. ריפוי אישי/חברתי. הבחירה בחיים.

  • זיהוי הקשר בין דיכוי נשים, הטבע וכלל המערכות החברתיות והחיים בכניסה למאה העשרים ואחת- אתגר הקיימות.

  • זיהוי ניצני הטרנספורמציה לטובת הכלל. אקופמיניזם והבחירה בחיים.

  • תרגול והפנמת אסטרטגיות הוליסטיות לאסרטיביות, ביטוי עצמי ויצירה.

 

 

"קול האמא בחברה" - יצירה וטיפוח חיים, הגנה, הכלה ותמיכה למען עולם בר קיימא. בימים אלה  אתגרים קיומיים הנם חריפים ומעוררים לא מעט חרדה בקרבנו. סממנים ביטחוניים, סביבתיים, כלכליים, חברתיים ואישיים מעלים בחריפות את השאלה  "מה אנחנו משאירים לילדינו?!".

תופעות של אלימות הולכת וגדלה בכל  תחומי החיים, צרכנות בלתי מרוסנת, פער חברתי,  ביזור וריבוי כלי נשק המוניים, פגיעה ודלדול המקורות התומכים בחיים, אבדן אמון במערכת הפוליטית, וכד', מתבטאות בתחושה נרחבת של ייאוש, אכזבה, כעס וחסר אונים לגבי ההתמודדות ויכולת ההשפעה של היחיד. בסביבה בטוחה ותומכת נעבור תהליך הווייתי המחבר אותנו לכוח החיים דרך מפגשי מעגל אישיים, הנתמכים בתרגילים והפעלות לפיתוח הפוטנציאל האנושי (תקשורת אמפטית, תרגול עקרונות האהבה והחמלה, ערבות הדדית, חשיבה מקדמת, כוח התת-מודע).

 

 

 

 

 

 

 

המפגש הרב תרבותי/לאומי בישראל:

סדנה להדברות וטיפוח תקשורת רב-תרבותית אמפטית

 

המפגש הרב-תרבותי המתקיים בין כתלי המוסדות להשכלה גבוהה בישראל מעלה סוגיות חשובות ביותר הן מבחינה חברתית-תרבותית, והן מבחינה אישית. טיב המפגש הרב-תרבותי המתקיים במסגרות אלו מהווה כעין מיקרו סטרוקטורה של החברה הישראלית כולה, על המורכבויות והבעיות העולות מאופייה הרב-תרבותי והרב-לאומי. רבים מסטודנטים אלה הנם עתודת ההוראה וסביר להניח שהתנסותם הרב תרבותית/לאומית במשך שלוש שנות לימוד תשתקף במהלך עבודתם המקצועית, ובחיים הקהילתיים בכלל, והיא תופץ ותשפיע, יש להניח, על הדור הבא. אין ספק שהיערכות להתמודדות מוצלחת עם אתגר זה היא צו השעה במכללה וכמובן בחברה הישראלית הרחבה.

 

 

מטרות הסדנה:

 

  • הקניית כלים לתקשורת רב-תרבותית משופרת, אמפאטית,המבוססת על קשב, הכרת וקבלת האחר, חמלה ואמפתיה - כמפגש אישי אמיתי בין שווים.

  • תרגול  העיקרון  של  אחדות-בתך-שוני: זיהוי הצרכים הבסיסיים המשותפים לכולנו, תך כדי הכרות, כבוד וטיפוח התכנים התרבותיים הייחודיים של כל קהילה.

  • הקניית כלים/כישורים  להתמרת תחושות הייאוש וחסר האונים של היחיד ברמה הציבורית למוטיבציה אופטימית וספונטאנית לתרומה לטובת הכלל.

  • פיתוח חזון ותכניות פעולה לשיפור הרב קיום במכללה והערכת השלכותיהן לחברה הישראלית.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

אקטיביזם בר קיימא - כיצד הולכות/ים בדרך

 

התמודדות עם נסיבות השעה על בסיס של שילוב בין אסטרטגיות גוף/רוח לבין אסטרטגיות חברתיות מוכרות יותר. פיתוח הפוטנציאל האנושי לנקיטת עמדה אופטימית ואמפאטית, המתעלה על הפרספקטיבה של "האחר", ביצירת חזון, ניתוב האכפתיות למצב העולם לאקטיביזם ספונטאני, טיפוח כוח הרצון  והשיתוף על ידי ה-"כוח עם" דרך תהליכים המבוססים על קונצנזוס.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

שולמית גובקין
שולמית גובקין

החיפוש אחרי הרוח של העץ

 

בימים אלה צומחת וגדלה בצעדי ענק תנועה רחבת ממדים של מודעות פלנטארית, הבוחרת לממש את עקרון האחדות–בתך-השוני,  של הקשר של הכל בכל, בחיים ובכדור הארץ ביתנו. האתגרים הרב ממדים  של התקופה, וגורל החיים המוכרים לנו, הם קולקטיביים ומעוררים לא מעט תחושות של כעס, חרדה, חסר אונים ואף ייאוש בקרבנו.במהות, במודע או לא, אנו חוות/ים כאב, עמוק בלבנו, בפני השאלה "מה אנו משאיירם לילדנו?"... ודווקא בכאב המשותף הזה טמון פוטנציאל עצום וחיוני לאכפתיות, לאמפטיה, לבחירה בחיים ובטובת הכלל, ולאופטימיות שבבסיס העשייה. עשייה זו מזמנת אסטרטגיות המשלבות התמודדות עם המבנה הכלכלי-חברתי-תפיסתי השליט בפלנטה היום בשילוב עם פיתוח הפוטנציאל האנושי ליצירה, וויסות עצמי, מימוש חזון, הרמוניה ושמחה.

 

מבנה המפגש:

 

  • הצגת עקרונות המודעות והאקטיביזם הפלנטאריים, האתגרים, והמכשולים - סביבתיים ופנימיים

  • הפעלות להכרות, שיתוף ותמיכה

  • מעגל פתוח לשיחה ולשאלות

שולמית גובקין
bottom of page